Over ons

Het Nijmeegs Koper Konsort (met een K!) bestaat uit een tiental koperblazers uit Nijmegen en omstreken.

NKK logo horizontaal

De huidige bezetting bestaat pas sinds kort, maar het NKK heeft een oorsprong die veel verder teruggaat. Het koperensemble werd opgericht in 1978 en treedt in wisselende bezetting op. Het repertoire omvat 2- tot 10-stemmige muziek, oorspronkelijk gecomponeerd voor koperinstrumenten of bewerkingen voor dit ensemble. Een belangrijk deel van het repertoire komt uit renaissance en barok. Verder worden er ook eigentijdse werken gespeeld.

In het tweeëntwintigjarige bestaan werden vele concerten verzorgd in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Bij diverse feestelijke en plechtige gelegenheden trad het NKK aan als muzikale onderstreping van het gebeuren. Diverse koren in Nijmegen en omgeving hebben het NKK verzocht om hun concerten op te luisteren.

Na de eeuwwisseling heeft het NKK een lange tijd stilgelegen, maar in 2013 is er een herstart gemaakt met een nieuwe bezetting.

De kern van het ensemble bestaat uit amateurs en (semi)professionele muzikanten die elkaar in hun studententijd ontmoet hebben in het Nijmeegs Studentenorkest. Het gedeelde enthousiasme voor kopermuziek leidde tot de oprichting van het Nijmeegs Koper Konsort en is nog steeds de drijfveer om samen muziek te maken.

Een gedachte over “Over ons

  1. Complimenten voor het swingende, zuivere en muzikale spel en de goede site.
    Mariëlle Polman van het Nijmeegs Blazers Ensemble heeft Vocaal Ensemble Omnitet uit Nijmegen ( http://www.omnitet.nl) gevraagd hun jubileumconcert mee vorm te geven, en tipte Omnitet ook om contact op te nemen met NKK voor een mogelijke samenwerking.
    Referentie: Cees Hazenberg.
    Mocht NKK geïnteresseerd zijn in een gezamenlijk concert ( miniopera, vroege kerkmuziek koper-koor en vele mogelijkheden meer) dan gaat Omnitet graag de samenwerking aan.

Plaats een reactie