Dirigent

Dick Bolt

Sinds 2013 heeft Dick Bolt de muzikale leiding over het NKK.

Dick Bolt groeide op in een gezin waar veel aan muziek werd gedaan. Al op jonge leeftijd koos hij voor de trombone en op 12-jarige leeftijd speelde hij in het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Tijdens zijn gymnasiumtijd remplaceerde hij al bij professionele symfonieorkesten. Op het Conservatorium te Groningen behaalde hij o.a. het diploma Uitvoerend Musicus Trombone en het Einddiploma Directie. Tijdens zijn studie was hij lid van het Nationaal Jeugd Orkest en behaalde hij als dirigent mooie resultaten met enkele blaasorkesten. Ook speelde hij in die periode bij verschillende jazz-orkesten te Hilversum en bij Eurojazz, de jeugd-bigband van de Europese Gemeenschap.

In 1989 werd Dick bastrombonist bij Het Gelders Orkest (HGO) te Arnhem. Daarnaast remplaceerde hij bij vrijwel alle Nederlandse symfonieorkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij gaf masterclasses te Letland en Bulgarije, waarbij hij optrad als solist en dirigent.

Dick Bolt ervaart het als een voorrecht om momenteel actief te kunnen zijn op verschillende fronten binnen het Nederlandse muziekleven. Zo speelt hij dagelijks in het Gelders Orkest en geeft hij les op het ArtEZ Conservatorium, terwijl hij het ArtEZ-koperensemble jaarlijks in enkele projecten dirigeert. Ook speelt hij als bastrombonist bij het Nederlands Trombone Kwartet. Als dirigent is hij actief bij muziekvereniging Sint Cecilia te Millingen aan de Rijn en bij verschillende projectorkesten, waaronder educatieve projecten van HGO.

Verder is Dick lid van de Artistieke Commissie van HGO en is hij een veelgevraagd jurylid bij concoursen en festivals in heel Nederland.

In het nabije verleden is Dick als adviseur verbonden geweest aan het Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten te Den Haag en was hij als ad hoc-projectleider bij Kunstfactor verantwoordelijk voor het reglement voor concertwedstrijden dat in 2004 werd ingevoerd. Vanaf 2011 is hij bestuurslid en adviseur muziek van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s